12. Dec 2017

Unikke løsninger løfter Stadionkvarteret til nye højder

Unikke løsninger løfter Stadionkvarteret til nye højder

Stadionkvarteret i Glostrup får forskønnet facaden med nye altaner fra Windoor Danmark. Altanerne kommer i forskellige størrelser, hvilket giver bygningerne et helt unikt look.

Danmarks største boligrenovering til 1,2 mia. kr. er i fuld gang ved boligområdet Stadionkvarteret i Glostrup. Til januar afleveres tredje etape ud af seks. Nye altaner fra Windoor Danmark er blandt forbedringerne, som skal gøre lejlighederne moderne og lyse.

- Vi leverer i alt 1.098 altaner lukket med glas. Det er omkring 8.500 m2 og 2.800 altanelementer, så det er i den helt store størrelsesorden, fortæller Dorthe Konrad, som er senior projektleder hos Windoor Danmark.

Det store boligbyggeri med i alt 1.236 lejemål kræver altaner i specialmål. Og det er netop en af Windoor Danmarks spidskompetencer.

- Noget af det helt særlige ved projektet er, at vi leverer altanerne i mange forskellige størrelser. Det er individuelle løsninger, som passer præcis til projektet og de enkelte lejligheder. Det er en af vores forcer, som i høj grad kommer til syne i et projekt som dette, forklarer Dorthe Konrad videre.

Løbende optimering
Det er Glostrup Boligselskab, der er bygherre på den omfattende renovering. Arkitektdelen står JJW Arkitekter for, mens hovedentreprenøren er Enemærke & Pedersen A/S. Partnere har valgt ikke kun at evaluere renoveringsprojektet efter aflevering i 2020, men også at evaluere og tilpasse undervejs. Det har bl.a. haft en betydning for en lille, men væsentlig, detalje ved de mange altaner.

- Til at starte med havde arkitekten valgt, at alle altaner skulle være opdelt i to frontelementer og dermed danne en lige linje op gennem etagerne. Men man fandt ud af, at det arkitektoniske udtryk ville blive lettere, hvis man fravalgte de opdelte elementer og i stedet havde et element, hvor dørene lukker op i den ene side, siger Dorthe Konrad.

- Det var derfor meget fordelagtigt at evaluere efter første etape. På den måde får man tilpasset nogle ting, som kan være svære at tage højde for på forhånd.

De første beboere er flyttet tilbage i deres lejligheder, som nu fremstår så gode som nye.

- De beboere, der er flyttet tilbage i deres lejligheder, er meget tilfredse med resultatet og deres nye altaner. Stadionkvarteret er virkelig blevet løftet til helt nye højder, runder Dorthe Konrad af.