10. Aug 2017

Windoor Danmark ansætter erfaren konsulent

Windoor Danmark ansætter erfaren konsulent

Windoor Danmark har ansat Carsten Lindholm som ny konsulent for Fyn og Jylland. Den erfarne sælger kommer med syv års erfaring fra vinduesproducenten Idealcombi.

Pr. 1. september 2017 tiltræder Carsten Lindholm, 53, som ny konsulent hos Windoor Danmark med ansvar for salget på Fyn og i Jylland

Carsten Lindholm kommer fra en stilling som projektkonsulent hos vinduesproducenten Idealcombi, hvor han de seneste syv år har haft ansvar for projektsalg til bl.a. boligforeninger, rådgivere, kommuner og entreprenører.

- Vi er rigtig glade for at have fået Carsten med på holdet, og vi glæder os meget til at byde ham velkommen. Carsten er en erfaren konsulent og løsningsorienteret kunderådgiver, og vi kommer især til at få glæde af hans netværk blandt boligselskaber og rådgivere, fortæller Michael Jensen, salgs- og markedschef hos Windoor Danmark.

For Carsten Lindholm er altanmarkedet et nyt og spændende segment, som han glæder sig til at bevæge sig over i.

- Jeg ser meget frem til at skulle sætte mig ind i et nyt fagmateriale. Med en branche som denne er der masser af spændende opgaver at tage fat på, og jeg glæder mig til at lære både branchen, samarbejdspartnerne og mine kollegaer bedre at kende. Jeg føler, at jeg både personligt og kompetencemæssigt passer rigtig godt ind i virksomheden.

I sin fritid er den nyansatte konsulent engageret i frivilligt foreningsarbejde – bl.a. i Ringe Boldklub, hvor han arrangerer fodboldstævner. Han er samtidig en meget aktiv sportsmand.

 


10. Aug 2017

Jan Christiansen taler til Windoor Danmark-arrangement

Jan Christiansen taler til Windoor Danmark-arrangement

Det bliver sjovt og spændende, når Jan Christiansen deler ud af sine erfaringer på Windoors arrangement i Operaen d. 14. september. Den tidligere stadsarkitekt i København har haft fingrene med i stort set alle nye ikoniske bygninger i hovedstaden fra Operaen over Skuespilshuset til DR’s Koncertsal.

- Jeg var så heldig at være stadsarkitekt i en tid, hvor København gennemlevede en florrisant periode. Pengene strømmede til byen, internationale stjernearkitekter kastede deres stjernedrys over byen, og nye kvarterer som Sluseholmen skød op. Det var en fantastisk tid, siger Jan Christiansen.

Jan Christiansen var stadsarkitekt i København i årene 2001-2010 og udgav for to år siden en bog om de skelsættende år, der stadig sætter deres præg på hovedstadens udvikling.

- København tog et gigantisk skridt fremad og blev en rigtig storby. Da jeg begyndte som stadsarkitekt var der stadig modstand mod højhuse. Nu har langt de fleste erkendt, at vi har brug for højhusene, hvis vi skal have plads til alle dem, der gerne vil bo i byen, siger Jan Christiansen.

Det er dog ikke kun stål og beton, der bliver mere af i byen. Også det gode hverdagsliv vinder frem, mener Jan Christiansen:

- Der er et stort fokus på at skabe byrum og give folk gode oplevelser i gadeplan. Samtidig bliver der givet flere tilladelser til at bygge altaner, så folk kan komme ud og nyde solskinnet fra deres egen lejlighed. Sådanne tiltag er med til at gøre København til en af de mest liveable cities on earth, slutter Jan Christiansen med et citat fra en nylig artikel i livsstilsmagasinet Monocle.

 


10. Aug 2017

Støjdæmpende altaner er guld værd for bebeboerne

Støjdæmpende altaner er guld værd for bebeboerne i AB Hyrdevangen

52 åbne altaner i AB Hyrdevangen i København skal lukkes med glas. Støj fra trafikken er hovedårsag til, at beboerne ønsker lukkede altaner. Præcis som dem, deres naboer har.

Der er mange fordele ved altaner lukket med glas. Ud over at sæsonen bliver forlænget, så altanen kan nydes året rundt, mindsker de i høj grad støj fra trafikken. Andelsforeningen AB Hyrdevangen på Utterslevvej i København har besluttet at holde støjen fra de omkringliggende veje på et minimum med Windoor Danmarks altaner lukket med glas.

- Der er så mange fordele ved at kunne lukke altanerne til. Men den vigtigste for os er, at de i høj grad er med til at dæmpe støj udefra. Vi bor i et meget trafikeret område, så det er guld værd, at altanerne mindsker støj fra biler, busser m.v., fortæller Michael Laursen, bestyrelsesformand for AB Hyrdevangen. 

For cirka 15 år siden fik AB Hyrdevangen lukket 226 altaner til med glas i forbindelse med en betonrenovering. 52 lejligheder var dog ikke en del af renoveringen.

- Det har sidenhen været tydeligt for beboerne i de 52 lejligheder, hvor stor glæde deres naboer har af deres altaner lukket med glas. Derfor har vi besluttet, at det samme skal ske for de resterende altaner. Vi er meget tilfredse med vores samarbejde med Windoor Danmark, som også leverede de 226 altaner for 15 år siden, siger Michael Laursen.

En komplet løsning
AB Hyrdevangen får senere på året monteret altansystemet Windoor System 1000 med foldeglas i typen Silhouette. Løsningen består af et enkeltlagsglas med en smal ramme af aluminium, som med fordel kan bruges, når du vil opnå en mere tæt altan med mindre støj fra omgivelserne.

Desuden kommer systemet som én komplet løsning, hvilket gør processen langt nemmere.

- En af vores styrker er, at vi kan levere ét samlet system. Det var en af årsagerne til, at valget faldt på os, da projektet i sin tid blev udbudt. Windoor System 1000 er en komplet løsning, der lever op til kundens konkrete ønsker om bl.a. at dæmpe støj udefra, fortæller Windoor Danmarks konsulent Jesper Larsson.

 


21. Jun 2017

Ny direktør i Windoor Danmark skal skabe synergi på tværs af markeder

Ny direktør i Windoor Danmark skal skabe synergi på tværs af markeder

WinGroup styrker samarbejdet på tværs af markederne med en ny struktur. Den nye struktur betyder, at Windoor Danmarks hidtidige adm. dir., Jens Sloth Nielsen bliver Chief Officer Operations (COO) for alle Windoor selskaberne i WinGroup gældende fra 1. juli 2017, mens Christer Rapp bliver chief executive officer (CEO) og adm. direktør for Windoor i Danmark, Sverige og Norge samt overordnet ansvarlig for Windoor i England.

Windoor Danmark er en del af koncernen WinGroup, der har selskaber i Danmark, England, Norge, Sverige, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Polen og Tyrkiet. Med etableringen af et Windoor Business Area bestående af selskaberne i Danmark, Sverige, Norge og England styrkes samarbejdet med harmoniserede forretningsgange og udnyttelse af best practice fra de enkelte selskaber. Overordnet ansvarlig for området er Christer Rapp og Jens Sloth Nielsen får ansvar for operations i selskaberne. 

- Vi har lagt en ambitiøs vækststrategi frem til 2020, hvor vi skal vokse gennem opkøb og egen vækst. Væksten skal ske gennem udvikling, hvor vi tager det bedste fra de enkelte lande og samler det i en model for best practice, som vi ruller ud på de enkelte markeder, siger Christer Rapp, der indtil nu har været adm. direktør i Sverige.

Det er en berejst herre, som har sat sig for bordenden hos Windoor Danmark. Før Christer Rapp kom til Windoor Sverige var han global product manager i Lindab med ansvaret for 31 markeder.

- Jeg glæder mig til at lære alle markeder at kende. Jeg er sikker på, at samarbejdet på tværs af landene vil gøre os stærkere og mere fokuseret. Jeg tror meget på teamsamarbejde og god kommunikation som vejen til succes, siger Christer Rapp, der også er en holdspiller i sit private liv. Her spiller han nemlig i den næstbedste række indenfor bowling og har tidligere været på landsholdet.

- Jeg har bowlet, siden jeg var syv år gammel. Bowling har lært mig værdien af kammeratskab og samtidig givet mig et drive mod at vinde, som kommer mig til gode i mit professionelle liv. Jeg er ikke bange for konkurrence. Tværtimod ser jeg det som sundt. Men det handler om at fokusere på dine egne styrker i stedet for hele tiden at fokusere på konkurrenten. Hvis du arbejder fokuseret, kan du komme langt, slutter Christer Rapp.

 

 


01. Jun 2017

Windoor Danmark hiver stor ordre hjem

Ejerforeningen Frankrigshuse på Amager skal have skiftet i alt 374 gamle

Ejerforeningen Frankrigshuse på Amager skal have skiftet i alt 374 gamle og slidte altaner ud med nye og større. Til at udføre den omfattende opgave er valget faldet på Windoor Danmark.

I flere årtier har altanerne ved Ejerforeningen Frankrigshuse på Amagerbro i København været til stor glæde og gavn for beboerne. Men nu er der ingen tvivl om, at altanerne har udtjent deres værnepligt. Betonen er ødelagt, og rækværkerne meget slidte.

Skal altanerne renoveres eller udskiftes? Det spørgsmål er blevet stillet en del gange blandt foreningens beboere. Nu er foreningen dog kommet frem til, at det på den lange bane bedst kan betale sig rent økonomisk at udskifte til nye. Og til den opgave er Windoor Danmark blevet valgt som leverandør.
 

 

 

- Vi er meget glade for og stole af, at foreningen har valgt os til opgaven. Det betyder, at vi inden længe kan påbegynde arbejdet med at rive i alt 374 altaner ned og sætte det samme antal op. Det er et stort og omfattende projekt til omkring 15,5 millioner kr., og vi glæder os meget til at gå i gang, siger Windoor Danmarks konsulent Per Lunding Sørensen.


Ejerforeningen har valgt åbne altaner i modellen Style, som har pulverlakerede aluminiumsrækværk samt et vedligeholdelsesfrit komposit gulv. Altanerne leveres i flere forskellige størrelser.

Omfattende forarbejde
En stor del af arbejdet ved Frankrigshuse handler om at rive de eksisterende altaner ned, før nye kan sættes op.

- Nedrivningen er et omfangsrigt stykke arbejde – større end normalt ved sådan en type ejendom. De eksisterende altaner skal skæres væk, og facaden skal pudses op. Desværre har det vist sig, at rækværkerne er asbestholdige, og at der er bly- og zinkholdig maling på altanernes hulkehler. Det tager vi meget alvorligt, og vi vil selvfølgelig håndtere det som det farlige affald, det er, lyder det fra Per Lunding Sørensen.

Under udbudsprocessen har Windoor Danmark gjort foreningen opmærksom på problemerne med det farlige affald. Der blev lavet en miljøsaneringsplan, og tidligt i forløbet blev Windoor Danmark valgt som leverandør.

- Foreningen meldte hurtigt ud, hvem de ønskede at arbejde videre med. Det har betydet, at vi tidligt i processen kunne finde frem til de mest optimale løsninger for det lidt omstændelige arbejde. Vi regner med, at byggetilladelsen ligger klar til efteråret, og at arbejdet kan påbegyndes i starten af 2018, slutter Per Lunding Sørensen.

Den samlede byggeperiode forventes at strække sig over 12 måneder.

 

For yderligere information, kontakt:
Per Lunding Sørensen | Konsulent, Windoor | T +45 28 79 29 83 | E-mail: pls@windoor.dk  


16. Jun 2017

Tag ansvar for det farlige affald

Opråb til altanbranchen: Tag ansvar for det farlige affald

I alt for mange tilfælde tages der ikke hånd om farligt affald i forbindelse med altanprojekter. Hos Windoor Danmark slår vi et slag for, at foreninger, montører og rådgivere tager ansvar og skrider til handling.

Farligt affald såsom asbest og PCB kan være til stor skade for mennesker og miljø, hvis ikke det bliver håndteret korrekt. Det gælder også, når det kommer til altanprojekter. Derfor råber vi hos Windoor Danmark nu vagt i gevær.

- Det sker desværre ofte, at en kontrakt om nye altaner bliver indgået, uden der er foretaget undersøgelser for farligt affald. Alle parter i projektet bliver nødt til at være opmærksomme på problemet med farligt affald i stedet for at negligere det. Som det er i dag, er det simpelthen ikke godt nok, lyder det fra Per Lunding Sørensen, konsulent hos Windoor Danmark.

Fatale konsekvenser
Per Lunding Sørensen anbefaler, at bygherren ved opstarten af ethvert altanprojekt undersøger, om der er risiko for farligt affald. Det kan nemlig have store sundhedsskadelige konsekvenser, hvis det viser sig under byggeprojektet, at der er farligt affald: 

- Hvis håndværkerne går ubeskyttet i flere dage og arbejder med farligt affald, kan det have store konsekvenser for deres helbred på længere sigt. Men det er ikke det eneste problem. Når nedrivningsaffaldet bagefter bliver deponeret på genbrugspladsen, kommer det ikke under farligt affald. Dermed får det også store konsekvenser for miljøet. Det er derfor yderst vigtigt ikke at se gennem fingre med problemet, siger Per Lunding Sørensen.

Bygherrer: Tag ansvar!
Vi har tidligere arbejdet tæt sammen med Kiwa Bygningsanalyse, der rådgiver om farligt affald og miljøsaneringer. Også her er holdningen klar: Bygherrerne skal tage ansvar med hjælp fra rådgivere og altanmontører.

-  Rent juridisk ligger ansvaret hos bygherrerne. Men det er vigtigt, at rådgiverne og altanmontørerne formår at komme med den rette rådgivning. Det er jo dem, der arbejder med det til hverdag. Hvis de ikke tager højde for farligt affald, gør alle partner noget ulovligt, siger Martin Elling, afdelingschef hos Kiwa Bygningsanalyse og forsætter:

- De økonomiske følger ved ikke at undersøge for farligt affald kan være enorme. Hvis en entreprenør senere i processen finder ud af, at der er skadelige stoffer, skal materialerne håndteres helt anderledes. Det kan medføre store ekstraregninger på byggesagen.

Farligt affald ved Frankrigshuse
Hos Windoor Danmark landede vi for nyligt en stor ordre ved E/F Frankrigshuse på Amager, hvor Kiwa Bygningsanalyse var med som rådgiver på projektet. Her blev der inden kontraktindgåelsen taget højde for risikoen for farligt affald, og det viste sig at være en rigtig god idé. Altanernes rækværker indeholder nemlig gammel asbest, mens der var PCB- og blyholdig maling på altanernes hulkehler.

- Windoor Danmark indhentede priser på den nødvendige miljøsanering på baggrund af de prøver, som vores forening fik foretaget. Forløbet med at fastlægge omfanget af miljøsaneringen gik rigtig fint. Vi har haft en god dialog med Windoor Danmark gennem hele forløbet. Det betyder, at vi med ro i sindet kan igangsætte et ansvarligt byggeprojekt, hvor der er helt styr på det farlige affald, slutter Søren Vinther Knudsen, bestyrelsesformand for foreningen.

 


08. May 2017

125 Windoor-altaner klar til den danske sommer

125 Windoor-altaner klar til den danske sommer

Ejerforeningen Lyngbo får forynget facaden med 125 nye altaner fra Windoor Danmark. God kommunikation og stabile leverandører sikrer, at beboerne kan nyde den danske sommer på de rummelige altaner.

Den danske sommer er lige om hjørnet, og det betyder mere tid udenfor. For beboerne i ejerforeningen Lyngbo i Birkerød kommer sommeren til at kunne nydes på altaner fra Windoor Danmark. Åbne altaner, som giver beboerne et hverdagsrum i det fri.

På nuværende tidspunkt er halvdelen af altanerne allerede monteret.

- Vi er i fuld gang med det forudgående arbejde, før resten af altanerne bliver monteret. Hvis alt går planmæssigt, er monteringen afsluttet, inden vi går på sommerferie i uge 27. Det betyder, at alle beboere har altaner, som de kan nyde til sommer. Foruden altanerne får hver lejlighed en altandør og et nyt vindue, forklarer Michael Larsen, projektleder hos Windoor Danmark.

Tjek på tidsplanen
Lyngbo-projektet er med sine 125 altaner et af de større af slagsen. I store projekter er der ofte en tendens til, at tidsplanen rykker sig, og projektet bliver forsinket. Men det er ikke tilfældet her.

- For projekter af den størrelse er god kommunikation til foreningens altanudvalg altafgørende for en god gennemførelse og overholdelse af tidsplanen. Samtidig er stabile leverandører en forudsætning for, at planlægning og kvalitetskrav overholdes. De to parametre har sikret, at vi har kunnet overholde tidsplanen fuldt ud, siger Michael Larsen.

Windoor Danmark og altanudvalget har løbende været i dialog og haft faste månedlige møder. Undervejs i projektet har der kun været tilknyttet én underleverandør.

- Det giver en masse fordele at anvende fleksible underleverandører, som selvstændigt kan forestå de mange forskellige fagområder, en byggesag består af. Koordineringen mellem Windoors leverancer og underleverandøren på byggepladsen har fungeret virkelig godt. Leverandøren har kunnet arbejde mere selvstændigt, mens vi hos Windoor Danmark har kunnet fokusere på kvalitetssikringen. De færre fagskifte er helt klart noget, som beboerne har mærket til, slutter Michael Larsen.

 

 

 


08. May 2017

WinGroup-koncern investerer i nyt IT-system

WinGroup-koncern investerer i nyt IT-system

Et ERP-system er blevet udrullet i hele WinGroup-koncernen. IT-systemet skal optimere arbejdsgangene og reducere leveringstiderne.

Windoor Danmarks moderselskab WinGroup AG har på koncernbasis implementeret et ERP-system. Systemet er en del af den 2020-vækststrategi, som koncernen sidste år vedtog.

- På koncernniveau vil vi øge omsætningen til næsten 900 mio. kr., mens ni ud af ti kunder skal være tilfredse med vores arbejde og vores produkters kvalitet. Derfor udruller vi nu et IT-system, som optimerer og integrerer måderne, vi arbejder på, fortæller Jens Sloth Nielsen, administrerende direktør for Windoor Danmark.
Systemet forener alle landene i WinGroup-koncernen på samme platform og gør projektstyninger nemmere. Data om produkter og ordrer bliver mere tilgængelige, hvilket gør ordrehåndteringerne mere strømlinede. 

- Antallet af manuelle dataoverdragelser falder markant med det nye system. Det gør det lettere at dele oplysninger om produkter og højne sikkerheden. På længere sigt vil det også være med til at reducere leveringstiderne til stor gavn for vores kunder, siger Jens Sloth Nielsen.

Løbende udvikling
Windoor Danmark gik live med det nye system den 2. maj 2017, efter en arbejdsgruppe i et år havde arbejdet på og udviklet platformen.

- Det er et komplekst system, som skal kunne rumme alle vores forretningsmodeller. Men arbejdsgruppen har virkelig taget opgaven til sig og udvist et enormt engagement. Systemet er kommet rigtig godt fra start, og vi vil løbende udvikle det for at gøre det endnu bedre, siger Jens Sloth Nielsen.

Sideløbende med det nye IT-system har koncernen arbejdet med indførelsen af et 3D-miljø på den tekniske side. Dette miljø bliver linket til et konfigurationsprogram, som håndterer alle specifikationer af ordrernes produkter mod produktionen. 

- En del af vores strategi indeholder planer for at kunne forenkle ordreprocedurerne således, at vores partnere direkte kan indlægge ordrer i systemet. Når dette er fuldt implementeret, står vi med en meget moderne og stærk platform, slutter Jens Sloth Nielsen.

 

 


08. May 2017

Altanlivet smitter af på naboerne

En lang række nye altaner på bebyggelsen Kirstinelund i Ballerup har vækket altanlysten hos naboerne.

En lang række nye altaner på bebyggelsen Kirstinelund i Ballerup har vækket altanlysten hos naboerne. Derfor leverer Windoor Danmark nu 34 ekstra altaner lukket med glas efter ønske fra både arkitekt og boligforening.

I 2007-2008 leverede Windoor Danmark 336 altaner til boligforeningen Almenbo ved Kirstinelund i Ballerup. Siden har Windoor Danmark været forbi for at montere 22 nye altaner, og nu er tredje etape sat i gang – denne gang med 34 nye altaner lukket med glas.

- Beboerne blev inspireret af naboernes nye rummelige altaner. Det var meget tydeligt, hvor høj brugs- og herlighedsværdien var, fortæller Jesper Larsson, som er konsulent hos Windoor Danmark.

Altanerne lukket med glas er i høj kurs blandt beboerne i Kirstinelund. Det skyldes blandt andet, at altanerne kan bruges året rundt. Og efter ønske fra både arkitekt og forening er de nye altaner i samme Windoor Danmark-design, som de eksisterende altaner, så altanerne passer til de arkitektoniske linjer i bebyggelsen.

- Hos Windoor Danmark har vi gjort en dyd ud af at udvikle altaner med særligt slanke profiler. Det giver et mere elegant udtryk og virker ikke så bombastisk. Vi ser ofte altaner, hvor profilerne fylder så meget i designet, at altanen nærmest virker som en tung konstruktion, der er sat udenpå facaden. Derfor har det været vigtigt for os at udvikle et let design, der ikke tynger arkitekturen, siger Jesper Larsson.

Dialog og åbenhed er vejen frem
Respekten for arkitekturen og arkitektens holdninger er nok en af grundene til, at der har været en rigtig god dialog på projektet. Her har Windoor Danmark og arkitekten været gode til at lytte til hinanden og søge efter løsninger på projektet:

- Det betyder virkelig meget, at begge parter lytter til hinanden og ser muligheder frem for begrænsninger. Det gør det langt nemmere med projekter som dette, siger Jesper Larsson.

Samarbejdet om tredje etape er nu i projekteringsfasen. Den endelige byggetilladelse forventes at ligge klar inden sommerferien, mens afleveringen af de 34 altaner sker i slutningen af 2017.

 

 


08. May 2017

Windoor-projekt med i kapløbet om RENOVER Jubilæumsprisen 2017

Vildtbanegård afd. 1 & 2

Vildtbanegaard afd. 1 & 2 i Ishøj er indstillet til RENOVER Jubilæumsprisen 2017. Windoor Danmark har været partner på projektet, som efter en energibesparende renovering har fået et nyt og levende udtryk.

Renovering af bygninger er helt centralt for vores livskvalitet, udfoldelsesmuligheder og økonomi. Det sætter RENOVER Prisen og RENOVER Jubilæumsprisen fokus på ved at give de mange renoveringsprojekter landet over synlighed og status. 

Et af de nominerede projekter til RENOVER Jubilæumsprisen er bebyggelsen Vildtbanegaard afd. 1 & 2 i Ishøj. Bebyggelsen har fået nyt liv med en gennemgribende facaderenovering, der involverer Windoors Danmarks rummelige altaner lukket med glas. 

Levende udtryk og store energibesparelser
Den meget nedslidte bygning har fået et levende og nutidigt udtryk samt et markant lavere energiforbrug for den enkelte beboer. Det sikrer de rummelige altaner lukket med glas, de nye 3-lagsvinduer og de efterisolerede facader. 

Facaderne er udført i aluminium og tegl. De er opdelt i vekslende varme farver og formater, som giver liv og variation, både på hver enkelt blok, men også mellem bebyggelsens forskellige kvarterer. Der er arbejdet meget med detaljerne, så der opstår små relief- og skyggevirkninger omkring vinduer og materialeovergange.

Beboerne på Vildtbanegaard afd. 1 & 2 får desuden forlænget sæsonen med de nye glaspaneler, som giver et utal af muligheder.

Om RENOVER Jubilæumsprisen
RENOVER Prisen kan i år fejre 5 års jubilæum – derfor uddeles den særlige Jubilæumspris. Grundejernes Investeringsfond og Realdania står bag prisen, som gives til det bedste almene renoveringsprojekt realiseret i perioden 2012-2016.

Juryen lægger vægt på, at vinderprojektet er innovativt. Desuden skal projektet opfylde følgende syv kriterier: eksempelværdi, energikrav & bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi & værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

Fra den 2. januar til den 1. marts 2017 har det været muligt at indstille projekter til de to RENOVER priser. De nominerede findes mellem den 23. marts og 15. juni, og vinderen kåres ved en prisfest den 18. august 2017.

Du kan læse mere om RENOVER Priserne her 

 


21. Apr 2017

Kulturkritiker er vild med boligerne i Randers

Kulturkritiker Peter Olesen er vild med boligerne i Randers

Beboerne på Rasmus Hougaards Vej i Randers er meget begejstrede for deres Windoor altaner, som de benytter hele året.

Kulturkritiker Peter Olesen lægger vægt på at det praktisk talt udvider antallet af kvadratmeter i en lejlighed og gør den langt mere attraktiv.
 
>> Se hele indslaget fra TV2 Østjylland her


27. Feb 2017

Næstformand i andelsboligforening: Servicen er i top!

Næstformand i andelsboligforening: Servicen er i top!

Servicen stopper ikke, når vi har afleveret de færdige altaner. Vores serviceaftaler er et hit blandt vores kunder, da de skaber tryghed hos beboerne. ”Vi fik en skræddersyet serviceaftale, der sikrer, at vi kan bruge vores altaner i mange år,” fortæller næstformand hos andelsboligforening i Lyngby.

Hos Windoor Danmark tilbyder vi altid en serviceaftale, når vi har leveret og monteret altaner. Det betyder, at beboerne får glæde af deres altaner i mange år fremover.

- Vores serviceaftaler skaber tryghed hos beboerne. Særligt i disse tider, hvor slitage og sikkerhed på altaner er et varmt emne i medierne. Vi har nogle af markedets sikreste altaner, både når det kommer til materialer og montering. Vores serviceaftaler er med til at sikre, at beboerne trygt og sikkert kan færdes på altanerne i mange år, fortæller salgschef Michael Jensen fra Windoor Danmark.

Serviceaftalen indebærer en periodisk gennemgang af samtlige altaner i bebyggelsen. Ved servicegennemgangen smører og justerer vores servicemontører de bevægelige dele, der hører til altanelementerne. Vi foretager også en visuel kontrol af altanerne for at afgøre, om der er tegn på skader.

Læs mere om vores sikre altaner her.

Skræddersyede aftaler
En serviceaftale hos Windoor Danmark tilpasses kundernes behov. Da næstformand John Madsen fra andelsboligforeningen på Jernbanebakke i Lyngby for nyligt kontaktede os, fandt vi derfor en passende serviceaftale til deres Windoor-altaner.

- Vores syv år gamle altaner begyndte at brokke sig, og det mindede os om, at det var blevet tid til et eftersyn. Derfor kontaktede vi Windoor Danmark, som i sin tid monterede altanerne. Vi burde nok have kontaktet dem tidligere, men der sker meget i en andelsboligforening, så det kan være svært at huske det hele. Windoor Danmark var meget fleksible, og vi fik en skræddersyet serviceaftale, der sikrer, at vi kan bruge vores altaner i mange år. Det er jeg meget tilfreds med, forklarer John Madsen.

I serviceaftalen på Jernbanebakke fremgår det, at der skal forekomme et servicetjek hvert tredje år. Her tjekker vores servicemontør for slitage, mangler og sikkerhed.

- Windoor Danmarks servicemontør lavede et grundigt eftersyn af vores altaner, og han foretog småreparationer med det samme. En af vores altaner krævede dog en større reparation, fordi nogle indbrudstyve havde forsøgt at brække altanen op. Det kommer Windoor Danmarks montør snart og reparerer. I øvrigt er deres montør en meget høflig mand med god humor. Jeg kan ikke sige andet end, at servicen er i top!, slutter John Madsen.

Læs om vores serviceaftaler her.

 


02. Mar 2017

Windoor Danmarks moderselskab opkøber Pemalux

Windoor Danmarks moderselskab opkøber Pemalux

Windoor Danmarks moderselskab styrker sin position på det europæiske marked med opkøbet af den polske virksomhed Pemalux.

Den schweiziske koncern WinGroup AG har været på opkøbsjagt. Det har resulteret i købet af polske Pemalux, som producerer og leverer glas- og aluminiumsfacader.

Pemalux har 2.600 m2 produktionsfaciliteter og er kendt for at levere glassystemer af høj kvalitet til byggeprojekter i Skandinavien. Virksomheden opererer gennem et netværk af selvstændige entreprenører og forhandlere i både Norge og Sverige og havde i 2016 en omsætning på 8,5 millioner euro.

Styrket position i Europa
Med opkøbet ønsker WinGroup at styrke sit produkt- og løsningsudbud på det europæiske marked.

"Vi er glade for at byde Pemalux velkommen til WinGroup-familien. Opkøbet af Pemalux betyder, at vores eksisterende sortiment hos Windoor og Sunparadise bliver komplimenteret med en portefølje af glas- og aluminiumsfacadeløsninger. WinGroup får samtidig adgang til et stærkt og professionelt netværk af forhandlere i Norge og Sverige og en ny fabrik i Polen”, udtaler Anders Knutsson, administrerende direktør i WinGroup.

Pemalux har en veletableret supply chain med produkter fra bl.a. Schüco og Sapa Building Systems samt en stærk tradition for høj kvalitet og leveringsikkerhed.

Grundlæggeren af Pemalux Edward Mathisen ser opkøbet som en god mulighed for, at Pemalux kan vækste og udvikle sig yderligere: "Jeg er tilfreds med at have fundet en professionel industriel køber til Pemalux. Jeg ser opkøbet som et perfekt match til yderligere vækst og udvikling for Pemalux hos WinGroup, da de allerede har et eksisterende forhandlernetværk i Skandinavien, Tyskland, Schweiz, Østrig og Storbritannien”.

Om WinGroup
Industrikoncernen WinGroup er herhjemme repræsenteret af Windoor Danmark. Koncernen har hovedsæde i Schweiz og opererer primært i Europa. WinGruop blev grundlagt i 2007 efter en sammenlægning af selskaberne Sunparadise og Windoor. Koncernen er førende leverandør i sit specifikke markedssegment i byggebranchen og beskæftiger i dag ca. 430 personer. Fokus er på glas- og aluminiumslukninger til etageejendomme og boliger, og produkterne og løsningerne er skræddersyet kundernes behov samt individuelle projektkrav.


For mere information, kontakt venligst:
Anders Knutsson +41789600888
Edward Mathisen +47 90116077

 


01. Feb 2017

Ny intern projektleder i Windoor Danmark

Windoor Danmark har ansat en ny intern projektleder Mohammad Beheshti. Mohammad Beheshti er uddannet maskiningeniør fra DTU og har tidligere arbejdet med at udvikle og designe magnetacceleratorer og ventilationssystemer for Danfysik og Novenco. Mohammads rolle bliver at supportere Windoor Danmarks eksterne projektledere med alle de tekniske tegninger og informationer, de har brug for.

- Mohammad har en solid teknisk erfaring, som kommer os alle til gode. Han er smilende, udadvendt og meget hjælpsom. Vi er rigtig glade for at have fået ham på holdet, siger Teknisk chef i Windoor Danmark Carsten Christiansen.

Selvom altanbranchen er et helt nyt bekendtskab for Mohammad Beheshti, så føler Windoor Danmarks nye mand sig på ingen måde ophængt i sin nye rolle hos altanleverandøren i Roskilde: 

- Der er godt gang i altanbranchen og masser af spændende opgaver at tage fat på. Jeg glæder mig til at komme i gang og lære branchen og mine kolleger bedre at kende.

Når Mohammad ikke er optaget af tekniske tegninger, så kan han godt lide at spille SeaTar, dyrke gymnastik og gå i teatret. Derudover er han ivrig biavler i fritiden og dyrker sin egen økologiske honning.

  


27. Feb 2017

Windoor Danmark vinder stor ordre

Øgede omkostninger til vedligehold af altanlukninger, der har udtjent deres værnepligt. Dét var årsagen til, at Glostrup Andelsboligforening søgte en ny løsning. Ordren på 411 nye altanlukninger er netop landet på Windoor Danmarks bord.

Altanleverandøren Windoor Danmark har netop underskrevet en kontrakt på 8,5 mio. kr. Det er Glostrup Andelsboligforenings afdeling 3 og 4 på Dalvangsvej, der skal have 411 nye altanlukninger.

De gamle altanlukninger på Dalvangsvej i Glostrup har kostet meget på vedligeholdelseskontoen i de senere år. Viceværterne har brugt utallige ressourcer på at vedligeholde dem og har ofte måttet ty til lappeløsninger, fordi der ikke længere kan fås reservedele til altanernes glaslukninger.

En klar vinder
De store omkostninger var årsagen til, at Glostrup Andelsboligforening kontaktede Windoor Danmark for godt halvandet år siden. Foreningen søgte en leverandør, der kunne varetage vedligeholdelsen af altanernes glaslukninger. Men da glaslukningerne var så gamle og slidte, foreslog Windoor Danmark en anden løsning:

- Vi kunne ikke tilbyde andelsboligforeningen at vedligeholde glaslukninger til deres altaner. Det er simpelthen umuligt, fordi leverandøren af reservedelene ikke eksisterer længere. Derfor foreslog vi foreningen at udskifte de gamle lukninger med helt nye glaslukninger, fortæller konsulent Per Lunding Sørensen fra Windoor Danmark.

På vegne af Glostrup Andelsboligforening sendte Holmsgaard Rådgivende Ingeniører opgaven om nye glaslukninger i udbud hos fire leverandører.

Projektet blev udbudt i en hovedentreprise.
- Alle fire leverandører har kæmpet på lige vilkår i udbudsprocessen, og der har ikke været stor spredning mellem de bydende. Men Windoor Danmark kom med det klart mest attraktive tilbud, og ordren ligger derfor i dag på deres bord, forklarer konstruktionsingeniør Christian Eriksen fra Holmsgaard Rådgivende Ingeniører.

Stabil leverandør
Beboerne på Dalvangsvej kan nu glæde sig til spritnye glaslukninger til deres altaner udført med Windoor System 1000.

- Et projekt som dette viser, hvor vigtigt det er at vælge den rigtige leverandør. Hvis man vil have en fremtidssikret løsning, skal man vælge en stabil og leveringsdygtig leverandør, så man ikke ender med usikre lappeløsninger og voksende omkostninger, siger Per Lunding Sørensen.

- Gennem udbudsprocessen har jeg fået et positivt indtryk af Windoor Danmark. Det er en yderst hjælpsom og kyndig leverandør, slutter Christian Eriksen.

Projektet på Dalvangsvej igangsættes allerede i foråret 2017 med Windoor Danmark som hovedentreprenør.

 


27. Feb 2017

Altaner er en sikker investering

En altan giver flere fordele end blot den åbenlyse: flere kvadratmeter til boligen. Den skaber også en merværdi til lejligheden og gør den mere attraktiv ved fremtidigt salg.

En altan kan for mange virke som en stor udgift i budgettet. Men en altan bør betragtes som en investering – tallene taler i hvert fald for sig selv.

Ud over mere plads og muligheden for at komme tættere på naturen, er altaner en sikker investering i lejlighedens fremtid. Det skyldes både den økonomiske merværdi, som altanen tilfører boligen, og det faktum at altaner er en voksende prioritet blandt købere af lejligheder.

7 ud af 10 købere efterspørger altaner
Lejlighedens merværdi efter opsætning af en altan øges som minimum med det dobbelte af den udgift, som altanen koster. Det fortæller indehaver og ejendomsmægler Gitte Grønlund fra Nybolig Frederiksberg. Det betyder, at hvis udgiften til altanen udgør 100.000-130.000 kr., vil lejligheden kunne sælges for 250.000 kr. mere som minimum. 

- 7 ud af 10 af vores lejlighedskøbere har altan som et væsentligt kriterium i deres boligsøgen. Køberne giver gerne en højere pris for lejligheder med altan, og lejligheder med altan er væsentlig nemmere at sælge, forklarer indehaver og ejendomsmægler Troels Pedersen fra Danbolig Birkerød.

Få flere fordele
Åbne altaner giver mange muligheder i sommermånederne, mens en altan lukket med glas udvider sæsonen og giver lejligheden et ekstra rum.

Altaner lukket med glas giver også besparelser på varmeregningen. Glaspanelerne har nemlig en isolerende effekt, da de skaber en barriere mellem lejlighedens varme indeklima og kulden udenfor.

Glaspanelerne reducerer desuden støj fra for eksempel trafik og naboer. Det skaber mere privatliv på altanen.

>> Læs mere om ekstra fordele ved altaner lukket med glas.

 


01. Feb 2017

Nedslidte boligblokke løftes til nye højder

Brunevang afsnit 1 i Rødovre har fået nyt liv efter en omfattende renovering, der har opgraderet de nedslidte 50’er boliger til moderne lejligheder med nye køkkener, bad og store altaner fra Windoor Danmark. 

Brunevang ligger lige ud til motorring 3 og har længe været en lidt nedslidt 1950’er bebyggelse med tidstypiske teglfacader og teglbeklædte saddeltage. Nu er området forvandlet til en moderne imødekommende bebyggelse takket være en gennemgribende renovering iværksat af Postfunktionærernes Andels-Boligforening (PAB). Enkelte lejligheder er udvidet, der er kommet nye indgangspartier, gavlene er blevet isoleret, tagene udskiftet og de tekniske installationer forbedret. Langt vigtigere for beboerne er dog de nye køkkener, de mere tidssvarende badeværelser og de nye store altaner fra Windoor Danmark.

- Renoveringen af Brunevang bidrager til at fremtidssikre den almene boligmasse i Rødovre. De nye og renoverede boliger gør området langt mere attraktivt, og samtidig er der et langt større udvalg af boligstørrelser, så vi kan tiltrække flere forskellige typer af familier, lyder det fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel, der har udarbejdet helhedsplanen.

Når datid og nutid mødes
Mangor & Nagel har fastholdt bygningernes karakteristiske udtryk, men givet dem et moderne twist. Det moderne kommer til udtryk ved mønstrene i de ellers bastante murstensgavle, som er blevet efterisoleret udvendigt, og de nye hvide altaner.

- De hvide pudsede partier med altanerne giver boligmassen et mere nutidigt udtryk, mens de røde murede facader bibeholder bygningernes karakteristiske udtryk, fortæller Mangor & Nagel.

Landskabet mellem boligblokkene er en vigtig del af det samlede projekt. Mellem blokkene løber en sti, der forbinder en række mindre pladser og rekreative områder. Pergolaer og espaliervægge opdeler udearealerne og skaber intime områder til sportsaktiviteter, grill, blomsterbede og tøjtørring. De mange nye faciliteter kan beboerne i stueetagen tage direkte i brug via trappen fra deres nye altan.  

Succesfuldt samarbejde
Holmsgaard Rådgivende Ingeniører er totalrådgiver på renoveringsprojektet i Brunevang, mens entreprenørfirmaet Einar Kornerup er hovedentreprenør. Einar Kornerup og Windoor Danmark har arbejdet tæt sammen om projektet, og fra entreprenørens side lyder der kun rosende ord om Windoor Danmarks indsats: 

- Arkitekterne havde foreskrevet altaner i stil med Windoors, og Windoor Danmark kunne give den helt rigtige pris. Vores samarbejde med Windoor Danmark har været upåklageligt. De overholdte vores leveranceplaner til punkt og prikke, og de anbefalede tilmed en dygtig altanmontør, siger entreprisechef Svend Eichstedt fra Einar Kornerup.

Netop nu gennemgår yderligere fire boligblokke i Brunevang afsnit 2 en stor renovering. Også her er Windoor Danmark leverandør af omkring 150 åbne og lukkede altaner. Renoveringsprojektet udføres af entreprenørfirmaet Adserballe & Knudsen A/S og er ca. halvvejs i processen. Når det står færdigt, vil Brunevang i Rødovre fremstå som et moderne og attraktivt boligområde.

Windoor Danmark har leveret altaner af typen Windoor System 1000 til projektet. Altanerne er opbygget af aluminiumselementer med opallamineret glas og aluminiumshåndlister.

 


15. Dec 2016

Altaner i julegave

I år glæder beboerne i andelsboligforeningen AB Rønnebærgaarden sig ekstra meget til juleferien. De kan nemlig nyde julefreden fra nye altaner fra Windoor Danmark.

I april 2016 startede vi leverancen af 121 åbne altaner til AB Rønnebærgaarden. Altanerne hænger forskudt på facaden som julekugler på et juletræ:

- De nye altaner har rent arkitektonisk forskønnet de kedelige betonfacader. Altanerne er forskudte, fordi knap en tredjedel af beboerne har fravalgt den nye altan. Det skaber et flot spil i facaden og har hævet bygningens visuelle udtryk betydeligt, fortæller andelsboligforeningens bestyrelsesformand Niels Poulsen og tilføjer:

- Der er også kommet mere liv til bygningen, fordi beboerne kommer hinanden mere ved på altanerne. Mange har pyntet altanerne pænt op her til jul, og vi er flere, der nyder kaffen på altanen i de sparsomme solskinstimer.

Læs om det usædvanlige ophængningssystem hos AB Rønnebærgaarden her.

Næsten vedligeholdelsesfrie
Beboerne i AB Rønnebærgaarden havde et stort ønske om altaner, der kræver minimum vedligeholdelse. Derfor anbefalede vi altaner med en bund i galvaniseret stål, da det er et yderst holdbart og stærkt materiale, som er næsten vedligeholdelsesfrit. Herudover har foreningens altaner fået aluminiumsrækværk med en eloxeret overflade, som er stærkere og mere holdbar end en malet overflade.

- Det kan godt betale sig at vælge materialer, som er næsten vedligeholdelsesfrie. Det kan nemlig holde en boligforenings udgifter til drift og vedligehold nede, forklarer projektleder Michael Larsen fra Windoor Danmark.

Se monteringen af altanerne her.

Et godt råd
Det kan være en lang proces at få altaner i en andelsboligforening. Det fortæller bestyrelsesformanden Niels Poulsen. Hans råd til alle boligforeninger, der begiver sig ud i et altanprojekt, er:

- Husk at afsætte tid til beboerdemokratiet og dialog med kommunen. Hos Rønnebærgaarden havde vi en lang proces internt, inden altanerne endeligt blev vedtaget. Herefter har vi haft et afklaringsforløb med Københavns Kommune, der har strukket sig over mere end to år, før der lå en byggetilladelse fra kommunens side.

Heldigvis lykkedes det at nå til enighed om altanerne med kommunen, og byggeprocessen er forløbet stort set som forventet. Altanprojektet forventes afsluttet inden for kort tid.

 


14. Dec 2016

Skimmelramte boliger får førstehjælp

Ni opgange i Randers var så stærkt plagede af skimmelsvamp, at Lejerbo har sat gang i en omfattende renovering for at komme svampen til livs og skabe tidssvarende lejligheder. Efterisolering, ventilationsanlæg og altaner lukket med glas fra Windoor Danmark er afgørende elementer i det store renoveringsprojekt.

Beboerne i 90 lejligheder på Jyllandsgade i Randers glæder sig til februar. Der vil en omfattende energirenovering til 80 mio. kr. nemlig stå færdig. Renoveringen giver de skimmelramte beboere et ordentligt indeklima og betyder samtidig langt større uderum, da renoveringen omfatter nye store altaner lukket med glas fra Windoor Danmark.

Bedre isolering
Over 300.000 huse og lejligheder i Danmark kæmper med skimmelsvamp. Skimmelsvampen opstår typisk i rum, hvor der er fugtigt og køligt. For at bekæmpe den må man derfor bekæmpe kolde overflader og dårligt ventilerede rum. 

- Bebyggelsen på Jyllandsgade var hårdt ramt af skimmelsvamp. Derfor efterisolerede vi facaderne, indsatte nye vinduer og altaner og opsatte ventilationsanlæg. Tilsammen gør det, at skimmelsvamp er en saga blot, forklarer arkitekt på projektet, Peter Krogh fra Caspersen & Krogh Arkitekter.

- I forbindelse med altanerne er der nogle overflader, som ikke kan isoleres. Men det er der en god løsning på - nemlig altaner lukket med glas. Glaslukningen om altanerne skaber et varmt rum omkring de kolde overflader, og det har en isolerende effekt, fortsætter Peter Krogh, der har trukket på Windoor Danmarks mangeårige altanekspertise.

Lyse facader i nye omgivelser
Lejlighederne på Jyllandsgade er ikke blot blevet energioptimeret. Facaderne har også fået et arkitektonisk løft:

- De gamle facader var lidt dystre med mørke teglsten. Nu fremstår facaderne lysere og mere venlige end de gamle med røde mursten i lyse nuancer og et lyst isoleringspuds. Samtidig er altanerne fra Windoor Danmark med til at skabe lyse uderum, som beboerne kan bruge næste året rundt, fortæller Peter Krogh.

De rummelige altaner lukket med glas var et stort ønske fra beboerne, som har haft medbestemmelse i renoveringsprojektet. Ønsket mødte forståelse hos arkitekten, som beskriver de gamle altaner på 1,5 m2 som pinligt små.

- Brugerinvolvering har været en vigtig del af renoveringsprojektet. Udover nye altaner har vi givet udearealerne en opgradering med nye belægninger og legeplads, så de er mere attraktive og brugbare for beboerne, siger Lejerbos projektleder Michael Friis Nielsen og tilføjer:

- Beboerne har fået nogle dejlige komfortable lejligheder. Indeklimaet, energioptimeringen og de store altaner har ført lejlighederne ind i det enogtyvende århundrede. Jeg er overbevist om, at renoveringen vil få stor indflydelse på boligens popularitet, slutter Michael Friis Nielsen.

Nu glæder beboerne sig til, at projektet endelig afsluttes, så de kan nyde deres lejligheder og nye udearealer med en kop kaffen i hånden i ly for vinterens kulde på de 6 m2 store altaner lukket med glas.

 


01. Feb 2017

5 fordele ved altaner lukket med glas

Går du og overvejer, om altanerne til dit næste renoveringsprojekt skal være åbne eller lukkede? Her får du fem fordele ved at vælge altaner lukket med glas.

1) Flere kvadratmeter
En altan lukket med glas åbner op for et ekstra rum i lejligheden. Glaslukningen gør det muligt at bruge altanen som en ekstra stue eller en udestue, da beboerne en stor del af året kan anvende altanen uforstyrret af vind og vejr.


2) Lavere energiforbrug
En altan lukket med glas er ikke kun en investering i flere kvadratmeter. Den har også en isolerende effekt, fordi glaspanelerne skaber en barriere mellem lejlighedens varme indeklima og efterårskulden. Du skruer altså op for temperaturen omkring lejligheden, så beboerne kan skrue ned for radiatoren inde i lejligheden. Og dét giver besparelser på varmeregningen. 

Læs seniorforsker og civilingeniør fra SBi Kim B. Wittchens forklaring her.


3) Mere lys og luft
En mørk og trang lejlighed bliver hurtig trist at bo i. Altaner lukket med glas kan være løsningen på problemet. Lejligheden får nemlig et større lysindfald, når beton eller andet massivt materiale skiftes ud med glas.

Læs her, hvordan JJW Arkitekter skabte lyse lejligheder i Stadionkvarteret.


4) Forlæng altan-sæsonen
Altaner anvendes i høj grad om sommeren. Med en altan lukket med glas forlænger du sæsonen. Om sommeren kan beboerne skyde eller folde glaspanelerne til side og nyde en solskinsfyldt sommerdag præcis som på en åben altan. Når efteråret melder sin ankomst, kan de lukke panelerne og sidde i ly med en varm kop te, mens regnen løber ned ad ruden. Beboerne behøver ikke engang gemme havemøbler og hynder væk, for de står trykt og sikkert på altanen. Og deres planter bliver ikke blæst i stykker af en strid vestenvind.

Se her, hvor nemt det er at åbne og lukke vores uindrammede foldeglas.


5) Mindre støj og mere privatliv
Er dit renoveringsprojekt tæt på en trafikeret vej? En altan lukket med glas mindsker støj fra trafik og naboer. Uvelkomne lugte som cigaretrøg og grill-os fra andre altaner bliver også mindre generende. Glaspanelerne giver i det hele taget en højere grad af privatliv på altanen.

Læs om vores populære lukkede altansystem Windoor System 1000.