Nyheder

Vi udfører store og små altanprojekter i hele landet. Nogle opgaver er store komplekse renoveringsprojekter, der løber over flere år. Andre er små lokale opgaver, hvor vi sætter altanerne op på få måneder. Her kan du læse seneste nyt om Windoor Danmark og blive klogere på vores projekter og medarbejdere.

3. november 2017

Appel til altanbranchen: Husk nu sikkerheden!

En altan er i de flestes øjne en god investering, men det er ikke altid, at sikkerheden følger trop. Derfor råber SBi-ekspert Thomas Cornelius og altanleverandør Windoor Danmark nu vagt i gevær.

En altan er i de flestes øjne en god investering, men det er ikke altid, at sikkerheden følger trop. Derfor råber SBi-ekspert Thomas Cornelius og altanleverandør Windoor Danmark nu vagt i gevær.
Lejligheder med altaner er i høj kurs blandt danskerne. Vi er glade for de ekstra kvadratmeter, og vi nyder at kunne komme tættere på naturen. Men det hænder desværre, at sikkerheden er lidt for lemfældig. Og det kan have alvorlige konsekvenser.

- Én ting er, hvad altanen kan klare af belastning. En anden er sikkerheden ved rækværket. Det er nemlig vigtigt, at børn ikke kan få kroppen ind mellem de små søjler, også kaldet balustre. De kan blive fastklemt eller i værste scenarie falde ned, advarer Thomas Cornelius, seniorforsker på Statens Byggeforskningsinstitut, SBi.

Manglende dokumentation
Faldulykker er en af de hyppigste ulykker blandt børn, og altaner er en af synderne. For at undgå ulykker er det vigtigt, at rækværket er udført ordentligt. Det indebærer, at balustrene sidder tæt nok og er tilstrækkeligt stive, så de ikke bøjer. Det er dog ikke altid, at de krav bliver opfyldt.

- Altanerne skal leve op til kravene i SBi-anvisning nr. 258. Her står der bl.a., at den indbyrdes afstand mellem alle typer af balustre skal udformes, så det ikke giver anledning til personskader. Ansvaret ligger hos bygherren, som ofte uddelegerer det til den erfarne projekterende, siger Thomas Cornelius og fortsætter:

- Det er desværre ikke altid, at tingene er i orden. I visse tilfælde ligger der ikke tilstrækkelig dokumentation, og det er meget kritisabelt.

Væk med de traditionelle balustre
Det er typisk bygherrerne eller de projekterende, der skal sikre, at dokumentationen er tilstrækkelig og lever op til gældende lovkrav. Men ifølge Thomas Cornelius kan altanleverandørerne også fungere som projekterende og dermed have et helt naturligt ansvar.

Det har altanleverandøren Windoor Danmark taget til sig. De små søjler er blevet testet, og konklusionen er klar: Traditionelle balustre overholder ikke lovkravene.

- Mange anvender stålbalustre med en diameter på 8 eller 10 mm. Vi har udført en række tests på dem ved at trække en kilde med 22kg igennem rækværkets mellemrum. Uanset hvor tæt vi satte balustrene på hinanden, bøjede de. Vi kan derfor konkludere, at de ikke lever op til bygningsreglementet, fortæller Michael Jensen, salgs- og markedschef hos Windoor Danmark.

Windoor Danmark har derfor valgt at bruge aluminiumsbalustre på 22 mm. som standard til deres altaner. De består nemlig testene og lever op til lovkravene.

Branchen skal oppe sig
For at komme de ulovlige og usikre altanrækværker til livs må branchen tage ansvar. Det er der bred enighed om hos SBi og Windoor Danmark.

- Som projekterende på et altanprojekt skal man sørge for, at dokumentationen er i orden. Den efterfølgende kontrol skal også sikres, siger Thomas Cornelius.

- Branchen bør gå sammen om at overholde reglerne. Bygherrerne skal stille krav, altanleverandørerne bør leve op til kravene, og kommunerne må kontrollere, om kravene overholdes, stemmer Michael Jensen i.

Boks:
Fra SBI anvisning 258 – Anvisning om bygningsreglement 2015. 

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Kasper Sommer
3. november 2017

4 ud af 5 vil have en lejlighed med altan

Lejligheder med altaner er langt mere attraktive end dem uden. Sådan lyder meldingen fra ejendomsmægler Kasper Sommer, home Roskilde City.

Lejligheder med altaner er langt mere attraktive end dem uden. Sådan lyder meldingen fra ejendomsmægler Kasper Sommer, home Roskilde City.
Man kan have nok så mange krav, når man er på boligjagt og leder efter drømmehjemmet. Et stort badeværelse, køkkenalrum eller en bred entré. Men når det kommer til lejligheder, er der særligt ét krav, der går igen, og det er ønsket om en altan.

- Tendensen er helt tydelig. 4 ud af 5 af vores lejlighedskøbere har altankrav til deres kommende bolig. Det betyder selvsagt, at lejligheder med altaner er langt mere attraktive end dem uden, fortæller Kasper Sommer, partner og ejendomsmægler hos home Roskilde City.

- Fordelene ved en altan er mange, og en af de væsentligste er, at man får et ekstra rum til lejligheden. Det er dét, vores købere gerne vil have, fortsætter han.

Flot bylejlighed – men ingen altan
Kasper Sommer har for nylig solgt en lejlighed i Roskilde midtby. En ganske flot bylejlighed med højt til loftet og smuk stuk. Men ifølge de potentielle købere var der ét stort minus ved lejligheden: Den har ingen altan.

- Folk var ellevilde med lejligheden. Men da de fandt ud af, at der ikke var nogen altan, faldt begejstringen væsentligt. Derfor tog det længere tid at få solgt lejligheden, end det ellers ville have gjort, siger Kasper Sommer.

Boligområdet Roskildevænget er endnu et eksempel på, at altaner prioriteres højt. Lejlighederne fik nye altaner for 12 år siden, og det har sidenhen lokket endnu flere købere til.

- Efter de ca. 400 lejligheder fik nye altaner, er attraktiviteten derude boomet. Det viser endnu en gang, hvor meget mere salgbar en lejlighed bliver, når den har altan, slutter ejendomsmægleren.

 

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Afskærmning med glas giver mindre støj og store varmebesparelser
3. november 2017

Afskærmning med glas giver mindre støj og store varmebesparelser

Windoor Danmarks glasafskærmning af både svalegange og altaner fører til en forhøjet livskvalitet hos beboerne på I.G. Smiths Allé i Hvidovre. Andelsboligforeningen I.G. Smiths Allé 11-33 i Hvidovre gennemgik i 2013 en større renovering. 77 nye altaner lukket med glas og afskærmning af bebyggelsens svalegange var blandt forbedringerne

Windoor Danmarks glasafskærmning af både svalegange og altaner fører til en forhøjet livskvalitet hos beboerne på I.G. Smiths Allé i Hvidovre.
Andelsboligforeningen I.G. Smiths Allé 11-33 i Hvidovre gennemgik i 2013 en større renovering. 77 nye altaner lukket med glas og afskærmning af bebyggelsens svalegange var blandt forbedringerne. Begge dele kom fra Windoor Danmark.

- Vi er simpelthen så glade for de løsninger, Windoor har leveret. Både de nye altaner og afskærmningen af svalegangene har ført til, at vores livskvalitet er forbedret, fortæller Henrik Andersson, formand for andelsboligforeningen.

- Vi bor lige ud til Holbækmotorvejen. Det giver selvsagt en masse trafikstøj, men glaslukningen af vores svalegange har reduceret støjen betydeligt. Førhen kunne man ikke stå derude og føre en samtale. Det kan man nu, forklarer han videre.

Bedre nattesøvn
Ud over at føre til flere samtaler på de fælles arealer giver afskærmningen også en langt bedre nattesøvn blandt de mange beboere.

- Der er blevet helt stille om natten. Vi kan stort set ikke længere høre de mange biler på motorvejen. Det er virkelig dejligt og gør, at man sover langt bedre. Jeg forstår ikke, at alle bygninger med svalegange ud til store veje ikke er lukket af pr. definition, siger Henrik Andersson.

Afskærmningerne fra Windoor Danmark medfører også, at gangene ikke bliver nær så snavsede som tidligere.

- Vores glaslukninger er med til at forhindre støv og skidt i at lægge sig på gangene, mens også bilos og forurening i højere grad holdes ude. Lukningerne har desuden et ABA-anlæg med røgdetektorer. I tilfælde af røgudvikling vil glaslukningen åbne sig og udlufte svalegangene, så de kan anvendes som flugtveje, forklarer Michael Jensen, salgs- og markedschef hos Windoor Danmark.

Reducering af varmeregningen
De 77 altaner lukket med glas giver ikke kun et nyt rum i lejligheden. De betyder også, at varmeforbruget er faldet markant.

- Jeg kunne snildt bruge en 4-5.000 kr. årligt på at opvarme min 113 m2 lejlighed førhen. Nu er jeg nede på max 250 kr. om året på ren varme. Det samlede gasforbrug i foreningen er faldet med 20 pct., siden vi fik altanerne. Det er virkelig en forbedring, der vil noget, slutter Henrik Andersson.

 

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
2. oktober 2017

Altaner fra Windoor Danmark bringer nyt liv til Bjellerupparken

Bjellerupparken i Randers har i forbindelse med en omfattende renovering fået nye altaner lukket med glas fra Windoor Danmark. Ud over at forlænge sæsonen bidrager altanerne til et bedre socialt liv blandt de cirka 600 beboere.

Bjellerupparken i Randers har i forbindelse med en omfattende renovering fået nye altaner lukket med glas fra Windoor Danmark. Ud over at forlænge sæsonen bidrager altanerne til et bedre socialt liv blandt de cirka 600 beboere.

I to år har en gennemgribende renovering af Bjellerupparken i Randers, som hører under boligforeningen A/B Andelsbo, stået på. Renoveringen omfatter bl.a. nye køkkener og badeværelser samt udskiftning af tage, tekniske installationer, døre og altaner. Sidstnævnte kommer fra altanleverandøren Windoor Danmark.

- Vores gamle og meget slidte altaner er skiftet ud med nye og større altaner lukket med glas. Det er en stor forandring, som vi er meget glade for. Ser man på hele renoveringsprojektet, er de nye altaner en af de bedste forbedringer, siger Allan Rasmussen, som er formand for både A/B Andelsbo, Bjellerupparken og byggeudvalget.
De i alt 206 altaner fra Windoor Danmark bringer nyt liv og mere socialt samvær ind i boligforeningen.

 - Det er en meget omfattende renovering, vi gennemgår. Derfor er samtaleemnerne mange, når man møder hinanden på gaden eller i gården. Men der er ingen tvivl om, at de nye altaner er det mest populære emne. Folk er simpelthen så positive over for forandringen, fortæller Allan Rasmussen og fortsætter:

- Vi tilbringer også mere tid på altanerne, end vi gjorde førhen. Det betyder, at der er flere samtaler mellem beboerne fra altan til altan. Der er virkelig blevet pustet liv i det sociale samvær.

Klar til efterårets regn og rusk
Altaner lukket med glas var et stort ønske for beboerne i Bjellerupparken. I modsætning til de gamle altaner er disse nemlig med til at forlænge sæsonen.

- Valget faldt på denne type altan, da vi kan bruge den hele året rundt. Det er en stor fordel, nu hvor efteråret har fået godt og grundigt tag i det danske land. Mange beboere ser frem til at kunne opleve sæsonens regn og rusk på helt nært hold uden selv at være ude, siger Allan Rasmussen.

Boligforeningen har valgt altanmodellen Windoor System 1000 i typen Silhouette. Denne model har enkeltlagsglas med en smal ramme af aluminium og lister rundt i kanterne. Listerne sikrer, at pibelyden fra blæsevejr holdes på et minimum.

En brandsikker løsning
Bjellerupparken består af fem lejlighedsblokke, som er placeret tæt på hinanden. Derfor er det vigtigt, at der er helt tjek på brandsikkerheden.

- På hver altan består den ene ende, altså gavlen, af en aluminiumsplade fra top til bund. Den sikrer mod brand og giver samtidig mere privatliv. Pladen er indarbejdet i vores løsning, så det rent æstetisk giver et flot slutresultat, fortæller Leif Lehrmann, senior projektleder hos Windoor Danmark.

Projektet er ved at være i slutfasen, og inden længe har samtlige lejligheder en altan lukket med glas. Allan Rasmussen og Leif Lehrmann er enige om, at samarbejdet hele vejen igennem har fungeret upåklageligt.

- En renovering i denne størrelsesorden kan være kompliceret og give samarbejdsvanskeligheder på kryds og tværs. Men det er slet ikke tilfældet her. Alt har bare kørt på skinner, slutter Leif Lehrmann af.

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Hold kulden ude med en altan lukket med glas
2. oktober 2017

Hold kulden ude med en altan lukket med glas

Den danske sommer anno 2017 blev den fattigste på solskin i 17 år. Derfor kan det ærgre endnu mere end normalt, at efteråret for alvor har gjort sit indtog i det danske land. Bladene bliver gule og falder af træerne, og termometeret viser også nedadgående temperaturer.

En altan lukket med glas fungerer ikke kun som et ekstra rum til lejligheden. Den skaber også en isolerende effekt, som fører til væsentlige besparelser på varmeregningen.

Den danske sommer anno 2017 blev den fattigste på solskin i 17 år. Derfor kan det ærgre endnu mere end normalt, at efteråret for alvor har gjort sit indtog i det danske land. Bladene bliver gule og falder af træerne, og termometeret viser også nedadgående temperaturer. Det betyder, at vi skruer op for vores radiatorer, hvilket kan ses på varmeregningen. Her kan en altan lukket med glas være en kærkommen løsning.

- Hvis man ønsker at reducere sit varmeforbrug, er en altan lukket med glas en rigtig god idé. Altanerne isolerer og skaber en barriere mellem lejlighedens varme indeklima og efterårskulden udenfor. Det er en ganske miljøvenlig løsning, som har en positiv effekt på energiforbruget og i sidste ende varmeregningen, siger Michael Jensen, salgs- og markedschef hos Windoor Danmark.

Besparelserne afhænger af, hvor stor en andel af facaden man vælger at inddække med glas. En altan lukket med glas dækker dog typisk 25 pct., hvilket reducerer varmeforbruget med op til 5 pct. Det viser tal fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi).

En forlænget altansæson
Ud over at isolere giver altaner lukket med glas også en hel unik mulighed for at blive brugt de fleste af årets måneder. De foldbare glasplaner kan lukkes til, når himlen åbner sine sluser, og åbnes igen, når solen titter frem.

- En altan lukket med glas giver en længere altansæson. Om efteråret og vinteren beskytter glasset dig mod vind og vejr. Du kan opleve naturen på allernærmeste hold uden at begive dig ud. Når det er forår og sommer, og varmegraderne er høje nok, skyder du blot panelerne til side, så du kan nyde sol og frisk luft, forklarer Michael Jensen.

Altaner lukket med glas medfører desuden mindre støj fra trafik og naboer samt mere privatliv.

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Med bag kulisserne i Operaen
2. oktober 2017

Med bag kulisserne i Operaen

Mange samarbejdspartnere og venner af huset var mødt op, da Windoor Danmark inviterede til en tur bag kulisserne i Operaen.

Mange samarbejdspartnere og venner af huset var mødt op, da Windoor Danmark inviterede til en tur bag kulisserne i Operaen. 

De fleste kender Operaen. Mange har været og se en forestilling. Men meget få har været en tur inde bag kulisserne og se maskineriet bagfra. I september inviterede Windoor derfor en række udvalgte samarbejdspartnere til en netværksdag i Operaen. To veloplagte guider førte deltagerne rundt i alle kringelkroge fra Takkelloftet over kulisserummet til bagsiden af Store Scene, hvor der blev arbejdet med opsætningen af Madame Butterfly.

- Det var en virkelig god dag. Jeg kommer et par gange om året i Operaen med min kone, men jeg har aldrig været bag scenen før. Det var meget inspirerende at se, hvordan de bygger en scene op og høre anekdoter om arbejdet med at bygge Operaen, siger Erik Nielsen fra ingeniørfirmaet Dines Jørgensen & Co A/S, som var med på turen.

Efter rundturen var der et kort oplæg fra Windoor Danmark, hvorefter tidligere stadsarkitekt Jan Christiansen stod for underholdningen. Han gav tilhørerne en tour de force opvisning i Københavns udvikling de seneste ti år, så tilhørerne næsten blev forpustede over alt det, der var sket og skulle ske lige om lidt i hovedstaden.Efter oplægget var der frokost med udsigt ud over Københavns Havn, hvor der var mulighed for at netværke og snakke med tilhørerne. Snakken hen over bordene gik livligt, men måske alligevel der var lidt for lidt tid til at få talt med sine fagfæller, lød det fra Helle Schyberg fra Holmsgaard Rådgivende Ingeniør:
- Jeg synes, det var et rigtig fint arrangement. Det var sjovt at komme bag kulisserne. Men jeg synes, at Windoor Danmark var for beskedne i deres oplæg. Vi kunne godt have brugt mere tid på at diskutere altaner. Lige nu strammer myndighederne hele tiden reglerne. Det kunne have været godt at have lidt dialog om det, nu da vi var så mange forskellige faggrupper til stede. Så kan man lære af de andres udfordringer.

Denne feedback bliver taget godt imod af Windoor Danmarks salgschef Michael Jensen:
- I Windoor Danmark har vi nok haft det sådan, at vi ikke skulle være for meget på scenen og tage for meget af vores samarbejdspartneres tid. Men det er virkelig positivt at høre, at der bliver efterlyst mere debat og netværk. Det vil vi helt sikkert indarbejde i næste års arrangement, slutter han. 

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Jan Christiansen taler til Windoor Danmark-arrangement
10. august 2017

Jan Christiansen taler til Windoor Danmark-arrangement

Det bliver sjovt og spændende, når Jan Christiansen deler ud af sine erfaringer på Windoors arrangement i Operaen d. 14. september. Den tidligere stadsarkitekt i København har haft fingrene med i stort set alle nye ikoniske bygninger i hovedstaden fra Operaen over Skuespilshuset til DR’s Koncertsal.

Det bliver sjovt og spændende, når Jan Christiansen deler ud af sine erfaringer på Windoors arrangement i Operaen d. 14. september. Den tidligere stadsarkitekt i København har haft fingrene med i stort set alle nye ikoniske bygninger i hovedstaden fra Operaen over Skuespilshuset til DR’s Koncertsal.

- Jeg var så heldig at være stadsarkitekt i en tid, hvor København gennemlevede en florrisant periode. Pengene strømmede til byen, internationale stjernearkitekter kastede deres stjernedrys over byen, og nye kvarterer som Sluseholmen skød op. Det var en fantastisk tid, siger Jan Christiansen.

Jan Christiansen var stadsarkitekt i København i årene 2001-2010 og udgav for to år siden en bog om de skelsættende år, der stadig sætter deres præg på hovedstadens udvikling.

- København tog et gigantisk skridt fremad og blev en rigtig storby. Da jeg begyndte som stadsarkitekt var der stadig modstand mod højhuse. Nu har langt de fleste erkendt, at vi har brug for højhusene, hvis vi skal have plads til alle dem, der gerne vil bo i byen, siger Jan Christiansen.

Det er dog ikke kun stål og beton, der bliver mere af i byen. Også det gode hverdagsliv vinder frem, mener Jan Christiansen:

- Der er et stort fokus på at skabe byrum og give folk gode oplevelser i gadeplan. Samtidig bliver der givet flere tilladelser til at bygge altaner, så folk kan komme ud og nyde solskinnet fra deres egen lejlighed. Sådanne tiltag er med til at gøre København til en af de mest liveable cities on earth, slutter Jan Christiansen med et citat fra en nylig artikel i livsstilsmagasinet Monocle.

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Støjdæmpende altaner er guld værd for bebeboerne i AB Hyrdevangen
10. august 2017

Støjdæmpende altaner er guld værd for bebeboerne

52 åbne altaner i AB Hyrdevangen i København skal lukkes med glas. Støj fra trafikken er hovedårsag til, at beboerne ønsker lukkede altaner. Præcis som dem, deres naboer har.

52 åbne altaner i AB Hyrdevangen i København skal lukkes med glas. Støj fra trafikken er hovedårsag til, at beboerne ønsker lukkede altaner. Præcis som dem, deres naboer har.

Der er mange fordele ved altaner lukket med glas. Ud over at sæsonen bliver forlænget, så altanen kan nydes året rundt, mindsker de i høj grad støj fra trafikken. Andelsforeningen AB Hyrdevangen på Utterslevvej i København har besluttet at holde støjen fra de omkringliggende veje på et minimum med Windoor Danmarks altaner lukket med glas.

- Der er så mange fordele ved at kunne lukke altanerne til. Men den vigtigste for os er, at de i høj grad er med til at dæmpe støj udefra. Vi bor i et meget trafikeret område, så det er guld værd, at altanerne mindsker støj fra biler, busser m.v., fortæller Michael Laursen, bestyrelsesformand for AB Hyrdevangen. 

For cirka 15 år siden fik AB Hyrdevangen lukket 226 altaner til med glas i forbindelse med en betonrenovering. 52 lejligheder var dog ikke en del af renoveringen.

- Det har sidenhen været tydeligt for beboerne i de 52 lejligheder, hvor stor glæde deres naboer har af deres altaner lukket med glas. Derfor har vi besluttet, at det samme skal ske for de resterende altaner. Vi er meget tilfredse med vores samarbejde med Windoor Danmark, som også leverede de 226 altaner for 15 år siden, siger Michael Laursen.

En komplet løsning
AB Hyrdevangen får senere på året monteret altansystemet Windoor System 1000 med foldeglas i typen Silhouette. Løsningen består af et enkeltlagsglas med en smal ramme af aluminium, som med fordel kan bruges, når du vil opnå en mere tæt altan med mindre støj fra omgivelserne.

Desuden kommer systemet som én komplet løsning, hvilket gør processen langt nemmere.

- En af vores styrker er, at vi kan levere ét samlet system. Det var en af årsagerne til, at valget faldt på os, da projektet i sin tid blev udbudt. Windoor System 1000 er en komplet løsning, der lever op til kundens konkrete ønsker om bl.a. at dæmpe støj udefra, fortæller Windoor Danmarks konsulent Jesper Larsson.

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Windoor Danmark ansætter erfaren konsulent
10. august 2017

Windoor Danmark ansætter erfaren konsulent

Windoor Danmark har ansat Carsten Lindholm som ny konsulent for Fyn og Jylland. Den erfarne sælger kommer med syv års erfaring fra vinduesproducenten Idealcombi.

Windoor Danmark har ansat Carsten Lindholm som ny konsulent for Fyn og Jylland. Den erfarne sælger kommer med syv års erfaring fra vinduesproducenten Idealcombi.

Pr. 1. september 2017 tiltræder Carsten Lindholm, 53, som ny konsulent hos Windoor Danmark med ansvar for salget på Fyn og i Jylland

Carsten Lindholm kommer fra en stilling som projektkonsulent hos vinduesproducenten Idealcombi, hvor han de seneste syv år har haft ansvar for projektsalg til bl.a. boligforeninger, rådgivere, kommuner og entreprenører.

- Vi er rigtig glade for at have fået Carsten med på holdet, og vi glæder os meget til at byde ham velkommen. Carsten er en erfaren konsulent og løsningsorienteret kunderådgiver, og vi kommer især til at få glæde af hans netværk blandt boligselskaber og rådgivere, fortæller Michael Jensen, salgs- og markedschef hos Windoor Danmark.

For Carsten Lindholm er altanmarkedet et nyt og spændende segment, som han glæder sig til at bevæge sig over i.

- Jeg ser meget frem til at skulle sætte mig ind i et nyt fagmateriale. Med en branche som denne er der masser af spændende opgaver at tage fat på, og jeg glæder mig til at lære både branchen, samarbejdspartnerne og mine kollegaer bedre at kende. Jeg føler, at jeg både personligt og kompetencemæssigt passer rigtig godt ind i virksomheden.

I sin fritid er den nyansatte konsulent engageret i frivilligt foreningsarbejde – bl.a. i Ringe Boldklub, hvor han arrangerer fodboldstævner. Han er samtidig en meget aktiv sportsmand.

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden
 Ny direktør i Windoor Danmark skal skabe synergi på tværs af markeder
21. juni 2017

Ny direktør i Windoor Danmark skal skabe synergi på tværs af markeder

WinGroup styrker samarbejdet på tværs af markederne med en ny struktur. Den nye struktur betyder, at Windoor Danmarks hidtidige adm. dir., Jens Sloth Nielsen bliver Chief of Operations (COO) for alle Windoor selskaberne i WinGroup, mens Christer Rapp bliver adm. direktør for Windoor i Danmark, Sverige og Norge.

WinGroup styrker samarbejdet på tværs af markederne med en ny struktur. Den nye struktur betyder, at Windoor Danmarks hidtidige adm. dir., Jens Sloth Nielsen bliver Chief Officer Operations (COO) for alle Windoor selskaberne i WinGroup gældende fra 1. juli 2017, mens Christer Rapp bliver chief executive officer (CEO) og adm. direktør for Windoor i Danmark, Sverige og Norge samt overordnet ansvarlig for Windoor i England.

Windoor Danmark er en del af koncernen WinGroup, der har selskaber i Danmark, England, Norge, Sverige, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Polen og Tyrkiet. Med etableringen af et Windoor Business Area bestående af selskaberne i Danmark, Sverige, Norge og England styrkes samarbejdet med harmoniserede forretningsgange og udnyttelse af best practice fra de enkelte selskaber. Overordnet ansvarlig for området er Christer Rapp og Jens Sloth Nielsen får ansvar for operations i selskaberne. 

- Vi har lagt en ambitiøs vækststrategi frem til 2020, hvor vi skal vokse gennem opkøb og egen vækst. Væksten skal ske gennem udvikling, hvor vi tager det bedste fra de enkelte lande og samler det i en model for best practice, som vi ruller ud på de enkelte markeder, siger Christer Rapp, der indtil nu har været adm. direktør i Sverige.

Det er en berejst herre, som har sat sig for bordenden hos Windoor Danmark. Før Christer Rapp kom til Windoor Sverige var han global product manager i Lindab med ansvaret for 31 markeder.

- Jeg glæder mig til at lære alle markeder at kende. Jeg er sikker på, at samarbejdet på tværs af landene vil gøre os stærkere og mere fokuseret. Jeg tror meget på teamsamarbejde og god kommunikation som vejen til succes, siger Christer Rapp, der også er en holdspiller i sit private liv. Her spiller han nemlig i den næstbedste række indenfor bowling og har tidligere været på landsholdet.

- Jeg har bowlet, siden jeg var syv år gammel. Bowling har lært mig værdien af kammeratskab og samtidig givet mig et drive mod at vinde, som kommer mig til gode i mit professionelle liv. Jeg er ikke bange for konkurrence. Tværtimod ser jeg det som sundt. Men det handler om at fokusere på dine egne styrker i stedet for hele tiden at fokusere på konkurrenten. Hvis du arbejder fokuseret, kan du komme langt, slutter Christer Rapp.

 

 

Læs hele nyheden Læs hele nyheden

Få seneste altan-nyt direkte i din indbakke