Altaner lukket med glas forlænger sæsonen

 

Med en altan lukket med glas får du en altan, du kan bruge næsten året rundt. Det er som at få et ekstra rum til din bolig. I de tidlige forårsmåneder kan du plante løgplanter og forspire sommerens flotte blomster. Så snart solen får magt, stiger temperaturen, og allerede fra marts/april kan du begynde at opholde dig på altanen.

Hele sommeren fungerer altanen som en ekstra stue. Møblér din altan med hyggelige møbler, smukke puder – og masser af planter. Sarte blomster som kamelia og varmekrævende planter som vindruer og agurk stortrives på en altan lukket med glas. Når vejret er godt kan du skyde eller folde glassene til side og nyde en varm sommerdag med solskin på ansigtet og vind i håret præcis som på en traditionel altan. Om aftenen når duggen falder og det bliver køligt, lukker du blot glaspanelerne. 

Når efteråret kommer med regn og rusk, står møbler og planter sikkert bag de glaslukkede paneler. Du behøver ikke flytte havehynder og puder indenfor, og dine planter risikerer ikke at blive blæst i stykker af en strid vestenvind. Og på årets sidste solskinsdage kan du nyde den friske efterårsluft – uden at skulle bakse med at finde stole og tæpper frem. Din altan er altid klar til brug. 

En altan lukket med glas beskytter dig ikke kun mod vind og vejr. Den mindsker også støj fra trafik og naboer. I det hele taget giver en altan lukket med glas dig flere muligheder – året rundt. 

Altaner lukket med glas har ekstra fordele

Green house

Lavere energiforbrug

Når en altan lukkes med glas, fungerer den som isolering for resten af din bolig. Der bliver lunere indenfor, og du bruger mindre energi på at opvarme din lejlighed.


Spar penge

Når du bruger mindre energi, får du en lavere varmeregning. Du kan spare op til en fjerdedel af varmeregningen, hvis du får en altan lukket med glas, viser beregninger fra Statens Byggeforskningsinstitut *. Altaner lukket med glas beskytter også facade, vinduer og døre mod vejret. Det betyder, at du skal bruge færre penge på løbende vedligeholdelse af ejendommen.


Flere kvadratmeter

En altan lukket med glas giver dig et ekstra rum, som du kan bruge til et utal af muligheder. Du kan sidde på altanen uanset om solen skinner, blæsten suser eller det regner. 


Mere lys og luft

En altan lukket med glas gør ofte din lejlighed lysere. Når beton eller et andet massivt materiale skiftes ud med glas, får du et større lysindfald. Og så kan glasset jo skydes til side, så du kan være i tæt kontakt med naturen året rundt.


Mindre støj

Er der trafik eller andre højlydte aktiviteter i nærheden af din bolig, vil du opleve, at støjen bliver dæmpet betydeligt med en altan lukket med glas

* Læs mere på Statens Byggeforskingsinstitut's hjemmeside:

Beboerne sparer en fjerdedel af varmeregningen efter facaderenovering med glas

Har du allerede en altan, kan du nemt udbygge den med en glasinddækning. Overvejer du at få en ny altan, er det også værd at overveje en glaslukning fra begyndelsen. Vi har 3 gode altanråd, der hjælper dig godt på vej med at få den bedste løsning:

 • Professionel rådgivning
  Find en professionel partner, som kan være tovholder på altanprojektet fra start til slut. Det vil gøre det til en god oplevelse og garantere dig, at den nye altan bliver korrekt og sikkert udført. Samtidig er du sikker på at få det rette arkitektoniske udseende, så løsningen holder i mange år fremover. I Windoor har vi over tyve års erfaring med at fremstille og montere altaner. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at få det bedste projekt, og vi deler gerne ud af vores omfattende viden om altaner.
   
 • Vælg foldeglas
  Foldeglas har mange fordele. Det giver mulighed for at åbne større dele af altanen. Du kan også nemt og sikkert stå på din altan og pudse glassene udvendigt. Foldeglas fra Windoor kører kun i et spor, og er markedets slankeste. Hos os får du en elegant løsning og undgår vand og snavs i profilerne.
   
 • Ventilation
  Når solen står ind på en altan lukket med glas om sommeren, bliver den varm. Foldeglassene kan åbnes så meget, at du får en stort set åben altan, der modvirker opvarmningen. Vi anbefaler dog, at du forsyner altanlukningen med ventilationsåbninger som f.eks. ventilationsklapper, som kan stå åben - også når boligen forlades. På den måde bliver temperaturen udjævnet, og klimaet på altanen bliver mere behageligt. Ønsker du skygge på altanen, kan vi anbefale et flytbart jalousi - se mere under vores tilvalg (link).